Soniboy receptjei

Összegyüjtött receptek

Hagymás étel







Vöröshagymaleves zabpehellyel

A jelentős mennyiségű vöröshagymát (egy személyre két nagyobb fej) vágjuk apróra, és kevés vízen fonnyasszuk meg, hagyjuk, hogy szépen megbarnuljon kicsit, majd öntsük fel zöldség alaplével. Ha felforrt, öntsünk hozzá zabtejszínt, végül hintsük meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel. A zabpelyhet pirítsuk meg szárazon, és ebből tegyünk tányéronként 2-2 evőkanállal a kimert levesekre.

Almás kínaikel-saláta pikáns lilahagymás joghurtöntettel

A kínai kelt vágjuk csíkokra vagy gyaluljuk le. Az almát szintén, és forgassuk citromlébe. A lilahagymát vágjuk apró kockára, keverjük ki joghurttal vagy szójajoghurttal, ízlés szerint mustárral vagy darált nyers édesnemes/erős paprikával. Lazán forgassuk össze a hozzávalókat. Köretként vagy nagyobb mennyiségben főétkezésként ajánlott. Ha a lilahagyma-kockákat előzőleg kevés mézzel és citromlével ízesített vízbe áztatjuk, mérsékelhetjük átható szagát, és további értékes anyagokkal is gazdagítjuk.



Gyömbéres-fokhagymás reszelt alma

Kiváló immunerősítő, antibakteriális és antivirális hatású étel. Miután az almát ízlés szerint lereszeltük vagy legyalultuk, forgassuk bele a következő öntetbe: a fokhagymát zúzzuk össze, a gyömbért reszeljük finomra, és a mézzel és a citromlével keverjük simára. Lehetőleg este fogyasszunk belőle egy desszertes tálkányival, vacsora előtt, illetve egy nagy tállal, vacsora helyett. Párunknak ilyenkor praktikusan készítsünk fokhagymás pirítóst vacsorára, vagy, ha vevő rá, készítsünk neki is egy adagot!

Póréhagyma-krémleves sütőtök-forgácsokkal

A póréhagyma felvágásában van a titok: a krémleves alaphoz ugyanis a fehér és a zöld részt használjuk fel, míg az átmeneti zöld-fehér hagymatestet (ill. annak egy részét) levesbetétként használjuk. A burgonyát hámozzuk meg, és tegyük fel főni sós vízben. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a karikára vágott póréhagyma fehér és zöld részét. Botmixerrel pürésítsük, esetleg öntsünk hozzá kevés olívaolajat. A levesbetétnek szánt színes karikákat kevés vízben pároljuk meg, és így adjuk hozzá a simára turmixolt leveshez.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 13
Heti: 15
Havi: 1 137
Össz.: 161 208

Látogatottság növelés
Oldal: Hagymás ételek
Soniboy receptjei - © 2008 - 2024 - soniboyrecept.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »