Leírás
Ráérős vasárnapi reggeliken beleharapni egy ropogós, pillekönnyű croissantba mennyei érzés. Ez idáig csak vágyakoztam rá, de hála Limara receptjének most már valóság. Ezer köszönet érte.
1
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.
2
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
3
Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.
4
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.
5
Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.
6
Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.
7
Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.
8
Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.
9
A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.
10
Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra.